Kısık ateşte ilhamlanıyorum

Haziran 17, 2020

İlham kaynaklarımla devam ediyorum meydan okuma serisine.

6. Son günlerde sana ilham veren ne okudun, izledin, gördün ya da dinledin? İster listele, ister tek tek anlat. Senin yaratıcılığına kalmış. 

Bir kitap.. 6 ay içinde okuduğum bir kitap ilham kaynağı oldu bana. Kurtlarla Koşan Kadınlar – Clarissa Pinkola Estés yazarı, Hakan Atalay çevirmenliğinde. Okuduğum masallar, masalların analizleri ve verilen önermeler, yaşadığım kapitalist ve sömürü odaklı dünyanın altını çizerken biliçaltımda nelerin nasıl kodlandığına ve kabul gördüğüne dikkatimi çekti. Her konuda içimdeki doğal sese ve hislere kulak vermem, içimde var olan gücü kabullenmem ve kullanma cesareti göstermem noktasında bana güç ve ilham verdi. Beni uzun soluklu bir düşünme haline soktu. Okunması kolay bir kitap değil, sindire sindire sayfaları çevirmeyi gerektiriyor. Farklı yaşlarda tekrar okunası kitaplardan.

Bir şarkı.. Mevsim Çiçekleri. Her dinlediğimde o andan, o saniyeden itibaren her şeyi yapabilirmişim, her şey çok güzel olacakmış enerjisi ve motivasyonu sağlıyor bana. Modum düşük olduğunda, keyfim keyfine göre bir yerlere kaçtığında, başımda kavak yelleri eseceğine başıma yağmur bulutları üşüştüğünde bilinçli olarak dinliyorum. İlhamdan ziyade yaşam enerjimi yeniliyor. 

Korona günlerinde güneşten ilhamlanmak

Sonra devamı geliyor, çalma listem Evrencan Gündüz’ün diğer şarkılarıyla dönmeye devam ediyor. Kendine has tarzı olan insanlara ve işlere pozitif ayrımcılık yapmayı seviyorum, ilgimi merakımı hep cezbediyor.

Bir blog.. Blogumda yeniden yazı yazmaya kısa süre önce döndüm. İsteğim sadece yazmak. Özgürce. Konu kısıtı olmadan ancak derya deniz yayılmadan bir çerçevede aklımdakileri hayalgücümü de katarak yazıya dökmek, bunu yaparken göze güzel görünebilecek görsellerle desteklemek ve okumak isteyenlerle paylaşmak. Bu konuda bana ilham veren, hadi Beril sen de başla bak çok keyifli olacak dedirten kişi Ezgi oldu, Ezgissimo J Adres barına E yazınca gelen ilk isim J Uğraşları, yazıları, tasarımları, sanata yaklaşımı çok hoşuma gidiyor. Ezgi aynı zamanda amigurumi (tığ veya şiş ile oyuncaklar örme) yaparken sınırsızca hayal kurarak tasarlama konusunda da ilham veriyor bana. Ve blog mahallesi sakinleri ve onların yazıları. Güzel bir mahallede paylaşmak, ne dünyalar var kimler neler yaşıyor şahit olmak, güzel yorumlar duymak da hadi Beril yazmaya devam et dedirtiyor.

Bu yazıyı okuyan herkesin ilham kaynaklarını merak ediyorum. Hangi konularda kimler nelerden esin buluyor acaba.

You Might Also Like

14 yorum

  1. Kurtlarla kosan kadinlari yeniden okuyacagim ben,daha bir sindirmek icin.Saclar ve saclardakilerin guzelligi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karantinanin ortasinda, bahar kapidayken, duygularla mantigin dengesini kaybettigi donemde ciceklere nasil ulasirim diyip isyan ettigim gunlerden hatira oldular☺

      Sil
  2. Ya ama tatlısın :)) Çok sevindim, blog için heveslenmiş olmana.. Bak güzel de gidiyor hem <3

    Mevsim çiçekleri günde bir doz lazım, kesin lazım :)))
    Bu arada daha önce de yazmıştım, o videoda Evrencan'ın yanında çalan gitarcı Bilal Karaman onun müzikleri de güzeldir, şahane çalar :))

    Güzel günler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar . Başlık çok güzel ve yaratıcı okuyan herkesin merak edeceğinden eminim. Blogger da uzun vakit geçirmek çok zor. Yıllarca yazmak çok motivasyon gerektiriyor. Bende acaba nasıl devam etririm diye düşünürken yıllarca bloggerda olanlara danıştım bir yazı paylaşyım ve sağolsunlar tecrübeli kişiler ilgilendiler ve görüşlerini yazdılar öyleki o yazı bloğumda en popüler yazı oldu. Motivasyon aramak istiyorsanız bloğumda sağda en çok okunanlar lısmında ilk sırada ordaki yorumlara bakabilirsiniz.
    Çeşitli bloglar bana da ilham oluyor.

    Bu arada bloğunuzu takip ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, o yazınızdaki yorumların bana da epey katkısı olacağına eminim, esinlenmeye devam :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Blog'da çok vakit geçirdim ben de bu süreç boyunca. Neler olacak da bilmiyoruz. İnsanlar koronayı hala ciddiye almıyor. Bu gidişle ne olacak böyle bilmiyorum... Bu yaz tatil çok zor görünüyor... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreci sağlıkla atlatacaksak bu yaz da tatil yapmayıverelim diyorum ben de ;) tatil düşüncesini çoktaaan sildim gitti bile..

      Sil
  5. Kurtlarla Koşan kadınları sevdiysen Seks ve Cezayı da okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. idefix listeme ekledim, ilk kitap alışverişimde alıyorum. Teşekkür ederim ;)

      Sil
  6. Saçların <3
    Benim özellikle bir ilham kaynağım yok bir olay oluyor yazmalıyım diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiimm :) yazmak hatta böyle yemek gibi pişerek oluşanı da ayrı bi lezzetli olmuyor mu :)

      Sil