ORTA AVRUPA - ViyanaPragBudapeşte

Eylül 06, 2018

Bu yaz rotamı Orta Avrupa'ya çevirip tekerleme söyler gibi söylediğimiz 3 ülkeyi gördüm: ViyanaPragBudapeşte. Bu seferki gezinin kahramanlığını kardeşimle paylaştık. Bu kısa tatille hem Berkin ilk kez yurt dışına çıkmış oldu hem de ben çok istediğim üçlemeyi yapabilmiş oldum. Anne sponsorluğun için teşekkür ederiz :) 

Güzergahımız Budapeşte - Viyana - Prag şeklinde. Uçak biletlerini en uyguna bu sıralamayı yaptığımızda alabildik. Zira İstanbul-Viyana uçuşları epey pahalı diğer 2 şehirle karşılaştırınca.

Şehirlerarası ulaşımı otobüs veya trenle yapabileceğimizi biliyorduk. Tren yolculuklarını her daim daha çok sevmişimdir. Bu hevesle tren biletlerimizi web üzerinden QBB'den aldık. Bizdeki TCDD Avrupa'da QBB diyebilirim.

Normalde tatil planlarımı çok önceden yaparım, biletler rezervasyonlar güzergah gezilecek görülecek yerler (ve elbette yeme içme listesi önemli) önceden tane tane not ederdim ancak bu sefer hiçbir şeyi önceden planlama şansım olmadı. Birazı yollarda şekillendi, birazı akşamları yapıldı ve elbette günler yetmedi şehirlere doymaya. Tadı damağımda kaldı, en çok da Prag'ın.

Artık gezip görmeye başlayalım.



You Might Also Like

0 yorum